KiC Green

Duurzaamheid is een van de kernwaarden van KiC Consultancy, Daar waar het kan met respect omgaan met de natuur en de directe omgeving is het credo. Maar daarnaast ook gebruik maken van de ligging van het toekomstige project! Kijk om je heen en zie de kansen! Bij de ontwikkeling en herontwikkeling van vastgoed staat duurzaamheid centraal.

KiC Consultancy heeft brede ervaring op het gebied van duurzame installaties en klimaattechnieken (bijvoorbeeld duurzame energiebronnen, energieterugwinning en gebouwbeheerssystemen) en duurzaam gebouwontwerp en materiaaltoepassing (bijvoorbeeld ‘Cradle to Cradle’, ‘CO2 emissievrij’ etc.) KiC Consultancy kent ook de risico’s van de verschillende oplossingen voor de exploitatie.
KiC Consultancy is bedreven in het samenbrengen van de juiste kennis en competenties, welke noodzakelijk zijn voor het project, de haalbaarheid en het vlot doorlopen van de processen, waarbij een realiteitszin essentieel is voor een gezonde exploitatie en business case van duurzaamheidsprojecten

Een mooi voorbeeld is plan Torckdael in Wageningen. Door de unieke ligging van het project aan de oude stadgracht was de mogelijkheid aanwezig om een uniek duurzaam energiesysteem te ontwikkelen.
De eerste fase van het project is in september 2014 opgeleverd en heeft door dit unieke concept al behoorlijk wat aandacht getrokken, blijkens ook de uitzending van BNR Urban Energy op 3 juni 2015.
In deze uitzending was er bijzonder veel aandacht voor het energiesysteem van plan Torckdael in Wageningen. (Wilt u de uitzending beluisteren dan kan dit via de volgende link: http://bit.ly/1SWxeM8).

Onder projects KiC Real Estate treft u de referenties aan van de projecten in het kader van KiC Green: 

Visie op .........